Over Kernvoud

JOUW RESULTAAT – ONZE BELOFTE 

Een greep uit de resultaten van deelnemers aan een traject bij Kernvoud

Je krijgt een groter zelfinzicht, weet beter wat je wilt
Je voelt je vrijer in je denken, meer rust in je hoofd en controle over je gedachten
Je laat je niet langer meer leiden door angst of zorgen
Je wordt creatiever, krijgt meer en betere ideeën
Je durft meer te vertrouwen op je gevoel en hiernaar te handelen
Je krijgt meer de regie over je eigen leven en neemt hiervoor de verantwoordelijkheid
Je hebt meer moed om jouw leven en loopbaan in de door jouw gewenste richting te sturen
Je voelt je meer zelfverzekerd, durft beter op te komen voor jezelf, je wordt assertiever
Je weet wat je leuk vindt, wat bij je past en waar je energie van krijgt
Je werkt met meer plezier, enthousiasme/bezield en bevlogen
Je voelt je meer verbonden met anderen
Je weet beter wat je voor anderen (de maatschappij) wilt en kunt betekenen

Kortom, je leeft gezonder, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Op deze wijze kun je duurzaam inzetbaar blijven voor de arbeidsmarkt en met passie en plezier leven en werken.

Ons motto sluit aan bij het gezegde van Goethe, waarover Marinus Knoope zo’n prachtig boek heeft geschreven “De creatiespiraal”:

Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren


Een echt diepe wens of verlangen komt uit het hart waarnaar je kunt leren luisteren en, wanneer je het goed verstaat, naar kunt handelen. Maar dat is nou net de moeilijkheid en hier liggen valkuilen. Zijn we de weg niet een beetje kwijt geraakt? Het is werkelijk levenskunst om dat te doen wat je echt wilt.

Een roeping is niet alleen voorbehouden aan speciale beroepsgroepen, zoals bijvoorbeeld kunstenaars, schrijvers, musici, dokters, maar eigenlijk voor iedereen. Je zou mogelijk al te gemakkelijk kunnen denken: ‘ik doe tenminste wat ik wil’. Maar voel je je blij, evenwichtig, energiek, gepassioneerd en gezond?

Gezond zijn en blijven is een groot goed, en vaak beseffen we dat pas wanneer we ziek worden. Een griepje kan ons dat al leren. Daarom is het ook van belang dat ons streven gepaard gaat aan een juiste balans. Evenwicht tussen de tegenstellingen zou je kunnen zeggen. Niet teveel en niet te weinig, de juiste maat in alles. Niet forceren, niet traineren, maar al je vermogens inschakelen om te leren. Jij alleen weet wat goed voor je is. Kernvoud wil je stimuleren in het vervullen van jouw loopbaanwens(en) met oog voor balans.
                            

Hoe doen we dat?

Door aandacht te schenken aan hoofd, hart en handen: het denken, voelen en het handelen en aan de kracht van dat wat jou werkelijk beweegt, jouw wil. Weten wat je werkelijk wilt (zijn) maakt het leven een stuk eenvoudiger. Vanuit jouw kern kom je dan in de kracht te staan van eenvoud. Dit thema staat daarom centraal in onze ontmoeting. Het geeft zin, doel en richting aan je bestaan.

We stellen je in de gelegenheid om in vrijheid jezelf te ont-dekken en te kiezen voor dat wat je in diepste wezen wilt zijn. We exploreren wat zich in het hoofd ophoudt, zoals blokkerende overtuigingen die opgeruimd moeten worden. Wat het hart beweegt, wat jij dus echt werkelijk wenst in jouw leven en werk. Wat jou emotioneel eventueel nog blokkeert. Welke houding en/of vaardigheden je (eventueel) wilt leren om jouw persoonlijke doelen te realiseren.

Crisis stamt uit het Grieks en verwijst naar kans: een transformatie naar nieuwe mogelijkheden. Of het nou gaat om het leven met jezelf, met iemand anders, in een gezin, in jouw werk of loopbaan, altijd staat jouw eigen vraag en antwoord centraal. Jij bent degene die de regie voor je eigen leven vol in de hand kunt nemen. Wij stellen je in staat om snel een verdiept inzicht te ontwikkelen en de kracht te vinden om (eventueel) nieuwe wegen in te slaan.


Elk traject heeft zijn eigen kleur en is altijd maatwerk

Een vrijblijvend kosteloos oriënterend gesprek is altijd als eerste kennismaking mogelijk. We bepalen samen het doel van de begeleiding en de aanpak en op basis daarvan krijg je een voorstel. Duur en werkvorm kan per vraag (sterk) verschillen. Van 1 gesprek (het duwtje in de rug) tot een traject van een aantal maanden. Niet onnodig lang.

De aanpak is doel- en oplossingsgericht, een diepgaande analyse van wie je bent, wat je kunt en vooral van wat je wilt. Dat geeft je het stuur in handen. Dan is het zaak om koers te houden. En op tijd bij te sturen.
Een greep uit mogelijke werkvormen, waarin we kiezen wat voor jou het beste werkt:

  • Gesprekken die het inzicht verdiepen en enthousiasmeren; op kantoor, eventueel bij jou thuis; al wandelend in de natuur kan natuurlijk ook;
  • Opdrachten en/of oefeningen die bijdragen aan zelfinzicht met betrekking tot het zijn (wie ben ik), het kennen en kunnen (wat ken en kan ik) en het willen (wat wens/verlang/wil ik eigenlijk echt);
  • Creatieve opdrachten;
  • Training van houding & vaardigheden: zoals nodig bij netwerken, presentaties en/of sollicitaties.

 

Tarief

Kernvoud werkt voor bedrijven en particulieren. Voor particulieren wil Kernvoud graag rekening houden met de financiële draagkracht en kan het tarief aangepast worden.


Locatie

Kernvoud maakt gebruik van flexibele kantoorruimte in Oost-Nederland, Overijssel en Gelderland. Een locatie bij jou in de buurt is mogelijk, eventueel bij jou thuis, of (deels) wandelend in de natuur.